LĶI piedalās izstādē Riga Food 2011

Izstādē Riga Food 2011, kas norisinājās no 7. līdz 10. septembrim, piedalījās Lietišķās ķīmijas institūta un Bioloģiski aktīvo savienojumu ķīmijas tehnoloģijas katedras pārstāvji, prezentējot ar pārtikas eļļām saistītos pētījumus. Šajās dienās pie RTU MLĶF stenda ne viens vien ieinteresēts apmeklētājs jautāja, ko pētām, kāda nozīme taukskābju sastāvam, kuras eļļas ir veselīgākas un kas tad īsti ir trans taukskābes.

Lietišķās ķīmijas institūta un Bioloģiski aktīvo savienojumu ķīmijas tehnoloģijas katedras stendu apskatiet galerijā.

Prezentējām divus pētījumus: „Taukskābju sastāva noteikšana pārtikas eļļās ar gāzu hromatogrāfiju” un „Dāņu profesora rosinātās problēmas analīze augu eļļu un tauku tirgū”.
Šajās izstādes dienās piedāvājām nebijušu iespēju izstādes apmeklētājiem – atnest pašu izvēlētus eļļas paraugus uz bezmaksas analīzēm, lai noteiktu taukskābju sastāvu konkrētajā eļļā, kā arī trans-taukskābju saturu. Kopā analizēšanai tika atnesti 5 dažādu eļļu paraugi. Iegūtos rezultātus nosūtījām interesentiem, un tie uzrādīja, ka rapšu, linsēklu un kaņepju eļļu taukskābju sastāvs atbilst šo eļļu raksturojošajam un tās nesatur trans-taukskābes ievērojamā daudzumā.